Forlaget Krævsgaard
v. Birgit & Jørgen Kjærulff
Torpvej 3, Håsum
7860 Spøttrup
Tlf./fax 97566127
 

AKTUELT


NOVEMBER

!0. november er som bekendt Mortens aften.
At det hele startede - og menuen helst skal være gåse/andesteg - skyldes, biskop Sankt Morten, som ikke ønskede at blive biskop, og han gemte sig derfor i en gåsesti. Det skete i år 371.

11.-11. 1843 blev H.C.Andersens "Den grimme ælling" publiceret 1. gang.


H.C.A. nævner i eventyret, at ællingen/svaneungen  er en kongelig fugl.
Derfor har den hermelinskåbe på og krone på hovedet!

                                     --.--.--.--.--.


År 1902 var Theodore Roosevelt præsident i Amerika.
Den 14. november deltog præsidenten i en jagt, og han får der lejlighed til at skyde en bjørneunge, idet hjælpere holder ungen bundet. Det blev for meget for præsidenten, som nægter at skyde den.
Begivenheden blev naturligvis nyhedsstof-også gengivet med tegninger .I New York boede en mand ved navn Morris Mitchon. Han så en ide i at kopiere billedets bjørneunge i stof, så han syede i stof.
Han fik tilladelse af præsidenten, hvis kælenavn var Teddy ---
TEDDYBAMSEN VAR SKABT!!!

 

Senere blev bamsen også strikket - - -  og så kunne jeg være med - se venligst "Den strikkede bamse" på min hjemmeside.

Bamsen er jo en anden form for gengivelse af bjørnen - dette smittede senere af med gengivelse af andre dyr, så denne fremgangsmåder er de såkaldte KRAMMEDYR.

        


--.--.--.--.--.--.--.--Hvis 3 sandkorn fryser sammen bliver vinteren streng!!! ???------------------------------------------------------------------------Antallet af den grå sæl er vældig stigende i de danske farvande.


.........................................................<Krævsgaardsnissen hjælper verdens vilde dyr, deriblandt også isbjørnen.
Min ide er jo, at krammedyret er med til, at barnet på en positiv måde forstår og husker problemerne omkring de truede dyr.
Historien er i bogen "I begyndelsen var ræven"
Bogen indeholder også strikkeopskrifter på de vilde dyr.
(Se under "Bøger)
Emnet er også aktuelt i Ree Dyrepark ved Ebeltoft, hvor en lille næsehornunge er kommet til verden .mandag d.16. oktober blev en næsehornsunge født i Københavns Zoo-Ungen har fået navnet MINNA. 
-.--.--.--.--.-- 
birgit.kjaerulff@youmail.dkDit navn: (krævet)      E-mail adresse:
 

Besked: